هفته گذشته، ناسا اعلام کرد که عملکرد "رصدخانه پرتو ایکس چاندرا" (Chandra X-ray Observatory) مدتی متوقف شده و در وضعیت ایمن قرار گرفته و علت این امر نیز به دلیل بروز مشکل در بخش "ژیروسکوپ" آن اعلام شده بود.
به نقل از پایگاه اسپیس، "چرخشنما" یا "ژیروسکوپ"(gyroscope) چرخ دوار و پرسرعتی است که وزن آن بر محور حلقه بیرونی متمرکز است و میتواند آزادانه عمود بر صفحه دوران در یک یا چند راستا بچرخد.
اکنون اعضای تیم ماموریت این تلسکوپ در شبکه اجتماعی خود در توییتر اعلام کردند که مشکل پیش آمده برای رصدخانه پرتوایکس چاندرا تقریبا حل شده است.
اعضای تیم چاندرا امروز در توییتر اعلام کردند که تیم عملیات پرواز این تلسکوپ، آزمایشها و شبیهسازی لازم برای بروز رسانی نرم افزار را به اتمام رسانده است و یک ژیروسکوپ جدید نصب کردهاند و اوایل هفته آینده این تلسکوب دوباره قابل استفاده خواهد شد.
رصدخانه پرتو ایکس چاندرا یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ فضایی ساخته شده توسط ناسا است که تمام فعالیتهایش در زمینه پرتو ایکس میباشد.
چاندرا یکی از چهار تلسکوپ فضایی است که ناسا از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۳ از طریق "برنامه رصدخانههای بزرگ"(Great Observatories program) برای ماموریتهای مدار زمین، هدایت میشد. یکی از این چهار تلسکوپ، "تلسکوپ فضایی هابل" (Hubble space telescope) و دیگری "تلسکوپ فضایی اسپیتزر"(Spitzer space telescopes) و چهارمین تلسکوپ، "رصدخانه پرتوی گامای کامپتون"(Compton Gamma Ray Observatory) است.
چندی پیش نیز ناسا اعلام کرد که یک نقص فنی موجب شده است که فعالیتهای علمی تلسکوپ فضایی هابل(Hubble) نیز متوقف شود. در هفته گذشته یکی از ژیروسکوپهای هابل خراب و وارد "حالت ایمن" شده بود. علت دقیق قرار گرفتن این تلسکوپ در وضعیت ایمن، هنوز هم در حال بررسی است اما مقامات ناسا معتقدند قرار گرفتن "هابل" در وضعیت ایمن به معنی اتمام فعالیتهای آن نیست و ناسا قصد دارد دوباره آن را فعال کند.
.: Weblog Themes By Pichak :.